Udvarhelyi Valóság

Mennyit ér a székelyudvarhelyi futsal-csapat (jó) hírneve?

2022. október 09. 07:11 - Lázár K. Szabolcs

Apa a gyerekét, gyerek az apját soha nem szabad megtagadja- ezt tartja a mondás. Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere úgy tűnik, komolyan veszi (és jól teszi) e mondás lényegét és még csak el sem ítélte csemetéjét, aki "üzemanyag lopás bűncselekményébe" keveredett. Saját facebook oldalán érdekesen fogalmazott a polgármester:

"Megdöbbenéssel fogadtam a hírt, hogy kisebbik fiam bűncselekménybe keveredett, ugyanis jelen volt egy bűncselekmény helyszínén, amikor kiérkeztek a rendőrök."

Nincs ebben semmi váratlan, Gálfi gyakran hajlamos a maszatolásra, a dolgok esszenciájának kicsinyítésére, vagy teljesen figyelmen kívül hagyására, ugyanakkor a jelentéktelen dolgok felnagyításának versenyében bajnoki címet érdemelne.

Nem! Gálfinak a fia nem bűncselekménybe keveredett, mert "jelen volt egy bűncselekmény helyszínén, amikor kiérkeztek a rendőrök", hanem nemes egyszerűséggel több társával együtt üzemanyagot loptak egy munkagépből. Nem egy bevásárlóközpontban történt, ahol véletlenül annál a polcnál álldogált, ahol tettenértek másokat, hanem egy elhagyatott, kietlen építőtelepen álló munkagépből csapolták le a motorinát. Ez azért egy kicsit másképp hangzik. 

desktop9.jpg

       (a kép illusztráció)

 

 

De a történetben nem is az a meglepő, hogy a közszereplő Gálfi a tolvajláson rajtakapott fiát nem tagaja meg, hanem az, hogy a lopást elkövető fiatalember egy közkedvelt székelyudvarhelyi focicsapat tagja és ezzel a bűncselekménnyel kapcsolatosan a futsal csapat vezetőségének semmilyen állásfoglalásával nem találkozhattunk. Eddig.

Pedig ha adna egy kicsit magára és jó hírnevére ez a csapat, akkor nem folytatták volna a Gálfi által elkezdett maszatolást, hanem hivatalos nyilatkozatban elítélték volna (egykori) csapattársuk bűncselekményét. Azért írtam, hogy "egykori", mert már az eset kitudódásának másnapján meg kellett volna váljanak a lopáson rajtakapott csapattagjuktól.

Ellenkező esetben a székelyudvarhelyiek nem fogják tudni, kinek szól az üzenet, amikor a futsal meccsen a nézők azt skandálják, hogy "Hoții, hoții... ”

Ugyanis eddig csak egy-egy rossz bírói döntést jutalmaztak a "tolvajok, tolvajok" rigmusokkal, eddig nem lehetett kérdés, hogy kiknek szól az üzenet. Ha továbbra is helyet kap a csapatban Gálfi Árpád fia, mostantól kezdve már elbizonytalanodhat bárki, ha tolvajozást skandálnak a lelátókról, mert nem lesz egyértelmű, hogy kinek szól az elégedetlenség.

Talán még maga Gálfi is kényelmetlenül érezheti magát ezután a lelátókon, valahányszor tolvajt kiálltanak a szurkolók... 

capture.JPG

 

Adódik a kérdés, hogy ha történetesen nem a polgármester fiáról derül ki, hogy lopott, hanem a futsal csapat, vagy bármilyen csapat egyik-másik "közönséges halandó" tagjáról, akkor is ugyanerre a maszatolásra számíthattunk volna?

Nem hiszem!

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása