Udvarhelyi Valóság

Fejlesztések elnaPOLva

2022. május 30. 13:18 - Lázár K. Szabolcs

   Amikor Zsigmond király városi rangra emelte Székelyudvarhelyt, valószínűleg nem sejthette, hogy hat évszázaddal később a "helyi trónra" egy olyan vezető kerül, akinek mindössze pár év leforgása alatt sikerül  falusi, vagy tanyai szintre visszazülleszteni jobb sorsra érdemes szülővárosunkat.

   Most tekintsünk el attól, hogy a szóbeszédek alapján Hallámfalva POLgármestere néha olyan (város)vezetési stílust enged meg magának, hogy Észak-Korea sírva könyörög a receptért. Az ehhez hasonló hiányosságok mellett még a fejlesztések működhetnének. Talán. De városi fejlesztéseket nyomokban sem tartalmaz a városvezető teljesítménye. 

   Mi sem jelzi jobban Gálfi alkalmatlanságát, mint az, hogy miközben sorban távolodnak el tőle egykori támogatói, munkatársai, és amikor már-már minden fejlesztési projekt a megvalósíthatatlanság veszélyébe került, ő több napon át fontosabbnak tartja a sporteseményekről való beszámolóit, mint azt, hogy a valóságot tudassa a városlakókkal falustársaival a fejlesztéseket, uniós pályázati pénzeket illetően.

sport_4.JPG

 

 

 

 

 

 

sport_3.JPG 

 

 

 

 

 

 

sport_2.JPG

 

 

 

 

 

 

sport_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

   A pepecselés, "a tökölés nagymestere" díjat simán kioszthatnák neki, ha már ekkora sportrajongóvá nőtte ki magát és kupákat tölt meg pezsgővel. Csak nehogy úgy járjon, mint anyámék egyik régi ismerőse, aki a rendszerváltás előtt valamilyen ötezer lejes csekk-könyvvel annyi pénzt nyert, hogy Daciát, vagy blokklakást vehetett volna belőle, de addig elmélkedett a legjobb befektetés lehetőségén, ameddig a 90-es évek végére két üveg bort tudott venni az összegből. Mind megitta a pénzt és be se rúgott tőle.

   Majdnem biztos, hogy a megnyert pályázatok projektjei nem fognak megvalósulni. 

   Kiváncsian várom, hogy 2024-ben miről fog beszámolni a "nép fia", helyesebben beszámoltatni (egy írástudó bérencével), mert 2020-ban egy beszámolónak csúfolt szennylapjával meg tudta tölteni  a várost. Most tényleg tartozik egy beszámolóval. Kizárólag az igazságról. Mert ha az igazságot írná, vagy iratná le, akkor elég lenne egy cédulányi felület.

Ennyit kellene írjon beszámolóként: "Bocsánatot kérek! Nem értek a városvezetéshez! Nem tudtam, hogy ehhez is érteni kell!"

sport_5.jpg

   A városházáról menekülőknek, a választóikat szembeköpő POL-os(ka) megfutamodó brigádnak pedig üzenem több ezer székely(udvarhelyi) nevében, hogy ne feledjék: ha az értelmesek távoznak, vagy csendben maradnak, az a hülyék erősödését eredményezi. Nálunk pedig mindez múlt időben is megállja a helyét. Nálunk meg lett az eredmény!

 

 

komment
süti beállítások módosítása